Βιογραφικές πληροφορίες

ΝΙΜΕΡ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΧΙΝ MD, PhDFACS, FICS
Διευθυντής Χειρουργός
Γενική – Λαπαροσκοπική Χειρουργική
Χειρουργική Ογκολογίας

Ο Γενικός Χειρουργός Νίμερ Γεωργίου Σαχίν είναι Διευθυντής χειρουργός της Γενικής-Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής και Χειρουργικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
Γεννήθηκε στη Συρία και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το πρώτο έτος κατέστη υπότροφος του Ι.Κ.Υ και διατήρησε την υποτροφία καθ’όλη τη διάρκεια της φοίτησης του.

  • Το 1976 μετέβη στη Γερμανία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bethesda στο Duisburg για την λήψη ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής. Στη συνέχεια    εκπαιδεύτηκε στην Χειρουργική Ογκολογίας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ταυτοχρόνως  στη Χειρουργική Θώρακος και Αγγείων στο ίδιο Νοσοκομείο.
  • Το 1980 απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Ογκολογίας από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Την ίδια χρονιά μετέβη στο Μεγάλο Βασίλειο στο Νοσοκομείο «Mount Vernon» του Λονδίνου για μετεκπαίδευση στη Χειρουργική Ογκολογίας και στις Παθήσεις του Παχέους Εντέρου.
  • Μετά την επιστροφή του ανακηρύχθηκε το 1981 Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Το 1982 ανέλαβε τη θέση επιμελητού στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και παράλληλα ήταν  υπεύθυνος της Ειδικής Μονάδας Φροντίδας Ειδικών Παθήσεων του Παγκρέατος.
  • Σε αυτό το διάστημα ο κ. Σαχίν εφάρμοσε για πρώτη φορά παγκοσμίως τη μέθοδο  «Ανοικτή Άνω Κοιλία» για τη θεραπεία της Νεκρωτικής Παγκρεατίτιδας. Η νέα τεχνική του, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 1985 στις Συνεδριάσεις της Χειρουργικής Εταιρείας και στο Επίσημο Περιοδικό της Εταιρείας.
  • Το 1984 διορίστηκε επιμελητής Ά στο Νοσοκομείο «Απολλώνιο» στο Ηράκλειο της Κρήτης και παράλληλα ήταν Καθηγητής Χειρουργικής στο Τ.Ε.Ι Κρήτης.
  • Το Νοέμβριο του 1985 έγινε συνεργάτης Χειρουργός του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και  από το 1988  είναι Διευθυντής Χειρουργός Χειρουργικής Κλινικής.
  • Το 1992 εκπαιδεύτηκε στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο Grevenbrach της Γερμανίας. Θεωρείται από τους πρώτους που εφάρμοσε την Λαπαροσκοπική Χειρουργική στην Ελλάδα,  και είναι ο πρώτος που πραγματοποίησε για πρώτη φορά μαζί με τους συνεργάτες του την εγχείρηση κοιλιοκήλης λαπαροσκοπικά με τοποθέτηση πλέγματος στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
  • Το 1996 προσεκλήθη από το Πανεπιστήμιο της Δαμασκού για ομιλία με θέμα τον καρκίνο του μαστού. Την ίδια χρονιά κατά την διάρκεια του πρώτου Ελληνοσυριακού Ιατρικού Συνεδρίου το οποίο ο κος Σαχίν οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, του απενεμήθη η τιμητική θέση του  επισκέπτη Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας.

Ο κος Σαχίν από το 1988 είναι διευθυντής Χειρουργός   της Γενικής και από το 1992 και της λαπαροσκοπικής χειρουργικής κλινικής και χειρουργικής ογκολογίας  στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Έχει μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική παχέος εντέρου (κακοήθεις όγκοι),και στη θεραπεία της νόσου των αιμορροΐδων, όπου μαζί με τους συνεργάτες του εφαρμόζουν μια ανώδυνη, αναίμακτη και ολιγόλεπτη τεχνική χωρίς επιπλοκές και ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο ,ο αριθμός των ασθενών της κλινικής αυξάνεται συνεχώς λόγω του εξαιρετικού και χωρίς ταλαιπωρία αποτελέσματος.